top of page
Search
  • Writer's pictureΔρ. Γιάννης Πατούλιας

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΟΝΑΤΟΣ


Η αρθροσκόπηση του γόνατος είναι μια βασική χειρουργική μέθοδος που θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι οι Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί πλέον, αφού είναι σε θέση να παράσχει στον γιατρό τη δυνατότητα να διαγνώσει και να θεραπεύσει μια πλειάδα παθήσεων του γόνατος.

Ο Ορθοπαιδικός διαμέσου μιας πολύ μικρής τομής στη πρόσθια επιφάνεια του γόνατος τοποθετεί μια μικροκάμερα εντός της άρθρωσης και διαμέσου αυτής λαμβάνει ζωντανές εικόνες σε ένα μόνιτορ. Αλλάζοντας τη θέση της μικροκάμερας μπορεί να ελεγχθεί όλη η άρθρωση, προκειμένου να διαγνωσθεί η πάθηση του ασθενούς.

Στη συνέχεια ο Ορθοπαιδικός έχει τη δυνατότητα από μια δεύτερη ή και περισσότερες μικρές τομές να εισάγει διάφορα χειρουργικά εργαλεία, προκειμένου να διορθώσει τις βλάβες που προηγούμενα διέγνωσε.

Δια της μεθόδου μπορούν να αντιμετωπισθούν χόνδρινες βλάβες, ρήξεις μηνίσκων και συνδέσμων π.χ. χιαστών, κατάγματα ενδαρθρικά των μηριαίων και κνημιαίων κονδύλων.

Οι επιπλοκές της μεθόδου είναι περιορισμένες, ενώ η μετεγχειρητική αποκατάσταση εξαρτάται από τη βαρύτητα της βλάβης και την τεχνική θεραπευτικής παρέμβασης που ακολουθήθηκε.


Recent Posts

See All

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη χρήση της υπερηχογραφίας στην Ορθοπαιδική. Τι είναι πρώτα απ' όλα η υπερηχογραφία; Είναι μια απεικονιστική μέθοδος που χρησιμοποιεί τους υπερήχους διαφόρ

bottom of page